ВОЗНЕМИРИЛЕ НЕКОЈ ШТО ИМА МОЌ?! Шведска беше во право, остатокот од светот беше измамен

Шведска ги отфрли гpoзните предвидувања за масовни сmp тни случаи од кopoна и не ја затвори својата економија и општество, а сега се покажа дека нивниот одговор на пандемијата е точен, додека остатокот од светот се сопна на масовната хист ерија.

Зошто медиумите се насочени кон шведската политика на кор онавирус? Како е различно?

Шведска се определи за политика за која сметаат дека е одржлива, што ќе спаси најмногу животи. Тие не се обидоа да се „покажат на некого“ или „да докажат колку се паметни“. Тие едноставно презедоа традиционалистички медицински пристап за да избегнат целосно затворање. Тоа е се.

Но, тоа е проблем, зарем не? И токму затоа што тие одбија да го прават тоа што го прават другите, Шведска е остро критикувана. Тие одбија да усвојат политика поддржана од елитите, тие ја отфрлија политиката што стравува од луѓето и води кон послушност, пренесува webtribune.rs.

Шведскиот модел е закана за тој пристап затоа што им овозможи на луѓето да ја задржат својата лична слобода дури и среде глобална пандемија. Владејачките елити не го сакаат тоа, не им е во интерес.

Она што го сакаат е луѓето да кротко ги прифаќаат правилата и условите што водат до поробување. Тоа е вистинската цел, целосна социјална контрола, заштеда на животи нема никаква врска со тоа. Шведска се спротивстави на овој пристап и мора да биде уништена. Тоа е многу едноставно.

Се разбира, мерките за изолација или социјална оддалеченост немаат никаква врска со стапката на морталитет, што е повисоко кај некои и пониски кај други.

Шведска има 543 смртни случаи на милиони жители, што значи приближно 1 смрт за секои 2.000 луѓе. Но, како и секоја друга земја, огромното мнозинство на смртни случаи во Шведска се меѓу лица над 70-годишна возраст и се со лошо здравје. 90% од смртните случаи во земјата биле меѓу оние над 70 години.

Шведска не беше толку успешна во заштитата на старите лица во домовите за стари лица, така што голем број на стари лица и сериозно болните починаа. Шведска не успеа во тој поглед и тие признаа дека не.

Сепак, неуспехот да се спроведе не значи дека политиките што ги следеа беа лоши. Точно спротивно. Шведска се определи за одржлива политика која ја одржува економијата жива, ја зачувува атмосферата на нормалност и ги изложува своите млади, високо-ризични луѓе на инфекција, приближувајќи го населението до крајната цел „стадо имунитет“.

Во моментов, Шведска е многу блиску до постигнување „стадо имунитет“, затоа што поголемиот дел од населението има развиено антитела, што е состојба во борбата против САРС-КоВ и слични инфекции во иднина.

Имунитетот на стадата е најдобриот на кој можеме да се надеваме. Ова осигурува дека секој нов бран е помалку деструктивен и помалку смртоносен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *