МВР со важно соопштение за сите граѓани (ФОТО)

Во текот на изминатото деноноќие (29/30.06.2020 година) на територијата на Република Северна Македонија по однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирани се 361 прекршок.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување.

Министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев, денеска (30.06), во рамки на своите работни активности, ќе го посети Секторот за внатрешни работи во Штип и Одделението за внатрешни работи во Кочани и ќе оствари работен состанок со раководството.

Притоа, предвидено е во 12.30 часот пред зградата на СВР Штип, министерот за внатрешни работи, Чулев да даде изјава за медиумите.

Në 24 orët e fundit (29/30.06.2020) në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut sa i përket masës për mbajtjen e obliguar të mbrojtjes personale të fytyrës janë regjistruar 361 shkelje të kësaj mase.

Ministria e Punëve të Brendshme apelon deri te qytetarët t’i respektojnë masat dhe protokollet e sjellura nga ana e Qeverisë me qëllim të ballafaqimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *