Муцунски: Се обврзуваме на урбанистичко планирање на зелени градови и здрава животна средина, но обновата почнува од секој од нас

Велат засади дрво, засади здравје и спаси живот.

Планираниот проект „Градска шума“ со подигнување на зелените појаси околу општините и населените места.

Со задолжителен рок за локалните власти во рок од 10 години да пошумат 80% од голините е исклучително важен за нашата иднина.

Се обврзуваме на урбанистичко планирање на зелени градови и здрава животна средина, но обновата почнува од секој од нас.

Да бидеме пример, повикува Тимчо Муцунски, кандидат за пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *