НАЈНОВА ВЕСТ: Нов црн рекорд во Македонија денеска над 500 новозаbолени според неофицијални информации од Курир

Неофицијално, редакцијата на Курир.мк дознава дека денеска се регистрирани над 500 нови случаи заразени со kopoнавpусот.

Оваа бројка во Македонија е најголема од почетокот на пандмијата до денеска.

Повеќе од јасно е дека ситуацијата е многу лоша, аларамантна и загрижувачка.

Вчера беа направени 2441 тестирања, беа регистрирани се 445 нови.

-Скопје 249 -Куманово 12 -Штип 13
-Прилеп 25 -Тетово 16 -Струга 7 -Велес 7 -Битола 14 -Охрид 12 -Кавадарци 3 -Гостивар 12

-Гевгелија 2 -Струмица 36 -Крива Паланка 5
-Радовиш 7 -Кочани 6 -Пробиштип 1 -Берово 2
-Виница 3 -Делчево 2 -Свети Николе 4
-Кичево 6 -Ресен 1

П0чинати се 9 лица, двајца пациенти од Скопје (72 и 62г), еден од Куманово (66г), двајца од Струга (58 и 65г), еден од Струмица (80г), еден од Крива Паланка (83г), од Пробиштип (60г) и пациент од Свети Николе (65г).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *